N a p - v ö l g y

NAP-VÖLGY
B o r á s z a t é s É l m é n y b i r t o k

"Számunkra a szőlőtermesztés és a borkészítés is azt jelenti, hogy visszatérjünk az elfeledett értékekhez, figyelmesek legyünk a mindennapok apróságaira, és ráeszméljünk, hogy nem lehet mindent siettetni. Helyette kivárunk, változunk és fejlődünk. "


ÁLLANDÓSÁG
H é t k ö z n a p i t ö r t é n e t e k , n e m h é t k ö z n a p i a l k a l m a k

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.

Szeretnénk borokat készíteni nagy ünnepekhez, hétköznapokra, társasághoz, magányhoz, kis és nagy pillanatokhoz. De legyen szó bármilyen eseményről, egy közös kapcsolódási pontot tartunk mindig szem előtt: az első mozzanattól kezdve a folyamat végéig a legmagasabb minőséget képviseljük, kompromisszumok nélkül.
ÉRTÉKEK ÉS ÉLMÉNYEK
M i é r t é p p É l m é n y b i r t o k ?
Filozófiánk visszaköszön a Borászatunkhoz megálmodott közel egy hektárnyi Élménybirtokon is, amely az egri Szépasszony-völgy csendesebb, meghitt mellékágán helyezkedik el. Nemcsak azért áll közel a szívünkhöz ez a hely, mert egy 600 négyzetméteres riolittufa pincét alakítottunk ki alatta, hanem azért is, mert a felszín fölött egy olyan környezet terül el, ami közelebb hozza hozzánk a számunkra kedves mediterrán stílust, építészetet és hangulatot. Ezt „házasítottuk” a hely történelmével: megőriztük az itt talált virágokat, örökbefogadtuk az itt maradt apró tárgyakat, majd mindennek egy új köntösben adtunk életet, vagy állítottunk előttük méltó emléket. Így lelt új otthonra a több évtizedet megélt madáretető, így született a korábbi tűzrakó helyből kültéri kandalló, valamint ezért is tisztelgünk egy üvegházzal a borház mellett. Nincs olyan négyzetméter a birtokon, ami ne hordozna magában egy kedves történetet… vagy éppen egy élet munkáját.
Így hát miért Élménybirtok? Mi az éveket csak két dolog vonatkozásában mérjük: a borokban, és hogy mennyi élmény férhet bele 365 napba. Ezt a kettőt pedig jó mással is megosztani.


sustainability
P a j a d o s - d ű l ő
Az egyik legizgalmasabb terület a vidéken, ahol néhány méternyi különbséggel is eltérő mikroklímák tudnak kialakulni. Jellemzően inkább a kékszőlők dominálnak, viszont meglepően jól ki tudnak teljesedni a markánsabb fehér fajták is. Az itt termett szőlőből készült bor selymes, krémes textúrát ad finom tanninokkal.
Az egyik kedvencünknek – a termőterület nyomán – Pajadosnak keresztelt vörös cuvée-nek ez a terület a szülőföldje.
sustainability
T ó t - h e g y
A Nagy-Eged heggyel való szembeni szomszédsága miatt érdekes légmozgással bír – az Eged „húzza-viszi” a levegőt.
Jelenleg a zengőnkkel találkozhattok ezen a területen, ami egy erős vállat adó házasító borként lesz a társunk.


sustainability
M e r e n g ő
A terület talajszerkezete hasonló a Tót-hegyhez, ugyanakkor megvannak a maga kihívásai: a duzzadó agyag óriási térfogatváltozásra képes: ha sokat esik az eső, akkor felpüffed, szárazságban pedig nagy repedések jelennek meg a felszínen.
Gyönyörű innen kilátás a városra és az ország legmagasabb pontjára.
sustainability
P o s t a k o c s i - d ű l ő , S z é p a s s z o n y - v ö l g y


sustainability
F e l s ő - g a l a g o n y á s
sustainability
R á c - h e g y

experiences
Let's Get Together!
Book a visit to the winery to experience first-hand the magical atmosphere of the valley, nibble on the sweetest and ripest sorts of grapes and taste our best wines. Perfect for a family trip, your anniversary, or any social event.
