M e n ü a j á n l a t
Számunkra minden fogás a nap legfontosabb étkezése, ezért is készítjük ételeinket nagy
szakértelemmel és gondossággal, 100%-ban magas minőségű alapanyagokból, 100% szeretettel.
Havonta változó menükínálattal várunk minden hétvégén, amit friss alapanyagokból, lehetőségeink szerint farm-to-table szemlélettel és csupa szívvel készítünk Nektek.
Érkezésetek előtt mindenképp érdeklődjetek asztalfoglalással kapcsolatban telefonon
a 06 30 595 1778 számon, vagy pedig e-mailben az elmenybirtok@napvolgy.hu címen, mert kínálatunk a készlet erejéig tart.
(Amennyiben e-mailben foglaltok asztalt, kalkuláljatok azzal, hogy a válaszidő terheltebb napokon minimum 24 óra, és az üzeneteket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel.
______________
KIS TÁNYÉROK, NAGY ÉLMÉNYEK II. – NOVEMBER 8.
🍇 Márton-napi borkóstoló és small plate vacsora a Nap-völgyben🍇
Leírhatatlan örömmel fogadtuk, hogy ennyien érdeklődtetek az előző small plate vacsoraestünkkel kapcsolatban, így nem is volt számunkra kérdés, hogy a jó dolgok bizony hagyományt érdemelnek. Eképpen máris érkezik a következő alkalom, amiben a borok és az ételek rivaldafényében részesülnek a Mártonok is… S mivel osztoznak az érzésben a Zoltánokkal, Ádámokkal és Évákkal, már jól tudhatják, hogy ezen a napon az ő névnapjuk csak az örök második helyig jutott.🪿 (Ne aggódj, mi ünneplünk Téged is, kedves Márton, lásd alább.)
Az este tehát ezúttal is small plate koncepcióban épül fel a kisebb fogások, nagy ízek és megosztható élmények jegyében, mindezt megfűszerezve a legjobb liba- és kacsafalatokkal.
Vezetett borkóstolónkon pedig – többek között – megízleljük az idei évjárat egyik újborát, majd egy pincetúra keretében felfedezzük, épp milyen szorgos munka folyik a pincénkben.
🍴 Menü
Az ételeket 2 főre tálaljuk fel ‘középre’, a felsorolt fogásokból így 1-1 tányér érkezik az asztalokra.
(Ha páratlan számban érkeznétek, asztalfoglaláskor jelezzétek majd felénk.)
Az ételeinket 6 tételes borkóstoló kíséri.
Hideg előételek:
Füstölt libamell carpaccio – Waldorf-saláta
Muhammara – tunkolós pirított kovászos kenyér
Meleg előételek:
Kéksajtos tartelette – kakukkfüves sült körte –pirított dió
Sült libamáj – birsalma vinaigrette – füge – ropogós briós
Főételek:
Házi ravioli kacsaraguval töltve – narancsos pecsenyelé
Hátszín – sült zellerpüré – vörösboros jus – gyömbéres répák
“Lúdmentes” cékla rizottó – kecskesajt – sült rukkola – fenyőmag
Desszertek:
Pisztáciás tiramisu
Sült almatorta – sós karamellkrém
📅 2025. november 8. 18:00
🎟️ Limitált férőhely – asztalotokat foglaljátok le időben.
🍽️ A részvétel díja: 19.900 ft / fő + 12% szervízdíj
‼️Készülünk egy plusz kedvességgel is: az este vendégeként, ha a borokból otthonra is vásárolnál, a teljes borkínálatra – elvitelre – 15% kedvezményt biztosítunk Neked.
Nos Márton, Neked a fentiek okán jár a +5%.
❗️Asztalfoglalás: 06 30 595 1778 számon, vagy pedig e-mailben az elmenybirtok@napvolgy.hu címen.
__________________
Októberben – november 2-ig – az alábbi menüajánlattal készülünk:
Előétel és levesek:
Sonkás croquetas – romesco mártás 2.900 ft
Zöldséges karfiolleves – szarvasgombás habgaluska 2.600 ft
Jókai bableves – házi füstöltek 2.600 ft
Főételek:
Sáfrány pisztrángfilé – meleg quinoa saláta – sült cékla és csicseriborsó – thai citromvelő 6.200 ft
Kacsacomb – káposztás nudli – pezsgő sabayon – töppedt szőlő 5.900 ft
Sertésszűz brassói – parmentier burgonya – ecetes bébi borsó 4.900 ft
Vajban sült borjú bécsi – bajor burgonyasaláta 7.500 ft
Halloumi souvlaki – tzatziki – pita 4.500 ft
Desszertek:
Szilvás gombóc – szilvakrém – tápiókapuding 2.700 ft
Sült körte – csokoládévariációk – vanília parfait 2.700 ft
Személyenként 3 fogás választásakor a vendégünk vagy egy pohár Egri Csillagra, vagy választásod szerint egy kávéra.
Kérjük ügyelj arra, hogy pénteken és szombaton a konyhánk 21:00 órakor, vasárnap pedig 14:00 órakor zár. Mindemellett a foglalás során kérünk Titeket, hogy akként tervezzetek, hogy az asztalfoglalás legfeljebb 2,5 órára szól.
Bízunk abban, hogy vendéglátásunkkal hozzájárultunk a mai nap jóérzéséhez, így kollégáink munkájának honorálásaként a számla végösszegéhez 12% szervízdíjat számolunk fel.
Menüajánlataink kiválasztásához tekintsd meg étlapunkat az „ÉTLAP megtekintése” gombra kattintva, majd a Megrendelés űrlapon (a menük leírása mellett) a megjegyzés mezőbe írd be a választott ételeket.
2 f o g á s o s m e n ü
bor nélkül (10.500 ft / fő-től)
vagy 3 tétel borral (12.500 ft / fő-től)
3 f o g á s o s m e n ü
bor nélkül (12.500 ft / fő-től)
vagy 5 tétel borral (15.500 ft / fő-től)
Nálunk a kacsamell is rosé, a mártás is vörösboros és a savak is olyanok, mint egy karakteres fehérborban. Hiszünk abban, hogy a bor és a gasztronómia kéz a kézben járnak, és szimbiózisukból egy olyan sajátos összhang születik, amely kölcsönösen emeli ki egyik-másik különlegességét.
Háromfogásos menünkből kóstolót nyerhetsz a Nap-völgy ízeiből az előételektől kezdve egészen a desszertekig.
4 f o g á s o s m e n ü
bor nélkül (15.500 ft / fő-től)
vagy 5 tétel borral (18.500 ft / fő-től)
vagy 7 tétel borral (20.000 ft / fő-től)
Örömmel invitálunk egy kulináris kirándulásra, hogy bepillants Eger új gasztro színfoltjába, ahol séfünk, Szeredi Tamás gondoskodik a különleges ízekről és élményekről, amelyet 7 különböző tétellel koronázunk meg Borászatunk legjavából.